Alfacon 2020 -jälkimutustelu: osa I

Otavan Opistolla, Mikkelin Otavassa, helmikuun puolivälissä, vuonna 2020, järjestettiin varsin pienimuotoinen, mutta sitäkin auliimpi roolipelitapahtuma nimeltään Alfacon 2020. Pääjärjestäjinä toimivat loistavat isäntäsielut Pekka Hänninen ja Petri Leinonen. Heidän lisäkseen työpajapainoitteista ohjelmaa tarjosi kymmenisen muuta kiitollisuuteni ansaitsenutta skeneaktiivia.

Tämä on ensimmäinen osa allekirjoittaneen henkilökohtaista “jälkimutustelua”, eli hieman pidempi tovi jälkikäteen suoritettua tarkastelua tähän tapahtumaan. Seuraavissa osissa tulen keskittymään niin ohjelmaan kuin ohjelmaa tukeviin Alfaconin ominaispiirteisiin, mutta tässä ensimmäisessä setissä nostan esiin tiiviisti yhden vähemmän jännittävän aihepiiriin, jota haluan erikseen korostaa tässä tapahtumassa, eli PUITTEET.

Otavan Opistosta huokui ensi silmäyksellä hyvin viehättävä tunne astellessani pikavuoropysäkiltä tapahtumapaikkaa kohti. Lainaten suoraan opiston sivuilta: “Otavan Opisto on Mikkelin Otavan kylässä sijaitseva, vuonna 1892 perustettu perinteikäs kansanopisto.” Historiallisessa paikassa siis oltiin ja tämä välittyi vahvasti opiston seiniä koristavista taideteoksista ja plakaateista. Asuntolasta löytyi myös sodanajan historiasta kiinnostuneille avoin huone, joka toimi itse C. G. E. Mannerheimin toimistona kahden kuukauden ajan talvisodassa vuonna 1940.

Historiallisuus ei kuitenkaan varjostanut puitteita väärällä tavalla, vaan tilat toimivat tällaiselle tapahtumalle mainiosti. Asuntolan kahden hengen huoneet olivat siistit, sängyt miellyttävät ja huonekohtaiset hygieniafasiliteetit (vessa + suihku) juuri niin toimivat kuin toivoisi. Opiston luokkatilat olivat kohtalaisen modernit ja riittävän tilavat, toimien näin hienosti työpajakäyttöön. Ruokala tarjosi ystävällistä asiakaspalvelua sekä monipuolista ja hyvänmakuista ruokaa, jolla täytti energiatarpeen mielellään ohjelman ohessa. Asuntolassa oleva sauna oli osallistujille lämpimänä tapahtuman molempina iltoina.

Illasta puheen ollen, paikallinen “keltsu” (tietäjät tietää), Ravintola Huvikumpu, osoittautui lupsakaksi paikaksi ottaa pari rentouttavaa ja nauttia ainakin ei-vegaanista mättöä pizzojen ja hampurilaisten muodossa. Ravintola Huvikummun vierestä löytyi K-Market ja vaihtoehtona tien toiselta puolelta pienen matkan päästä Sale. Näistä oli helppo käydä hakemassa välipurtavaa tai iltapalaa.

Niin asuntolan huoneen puolikas, lauantain aamupala, lounas ja päivällinen sekä sunnuntain brunssi kuuluivat kaikki “kurssihintaan” ohjelman kanssa, kustantaen tänä vuonna vain 55 euroa. Ruokalan henkilökunta ja heidän toiminta ansaitsevat kunniamaininnan siitä, että he ottivat kaikki, siis KAIKKI, eri ruokavaliot huomioon vimpan päälle, ettei kukaan jäänyt nälkäiseksi.

Pikkunipotuksena totean, että Opiston lattiat eivät olleet tähän aikaan vuodesta lämpimimmät, joten villasukkasuosituksen allekirjoitan. Lisäksi harmitti toisen osallistujan puolesta, ettei opiston sisäänkäynnin invahissi toiminut syystä tai toisesta juuri tapahtuman aikana. Onneksi tämä ei ollut este kyseiselle henkilölle eikä kenellekään muulle tämänkertaiselle osallistujalle.

Sanottakoon vielä lopuksi, unohtamatta muita julkisilla liikkujia, että saapuminen paikalle linja-autolla oli näin perusterveelle liikuntakykyiselle ihmiselle vaivatonta; Helsingin suunnasta tullessa olevalta pikavuoropysäkiltä oli noin 900 metrin kävelymatka, jolla eksyminen olisi vaatinut kriittisen epäonnistumisen.

TLDR, eli tiivistettynä: puitteet olivat enemmän kuin kunnossa, eikä Alfaconilla ole näiden osalta juuri mitään parannettavaa!

Seuraavassa osassa pureudutaan tapahtuman lihaan, eli OHJELMAAN!

Stay tuned!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s